[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25403  29-08-2012 01:16 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Burun Kuruluğu Nedenleri ve Tedavisi

Burun kuruluğu, sadece kendisi bir hastalık olmayıp altta yatan bir takım hastalıkların sebebi, semptomi, şikayeti olduğundan dolayı sadece tek başına onu tedavi etmek çoğunlukla her zaman onu tedavi etmek çözüm değildir. Yani basit bir spreyle ya da kremle burun içerisindeki mukozayı ıslatmaya çalışmak çoğunlukla her zaman sonuca götürmez, tam tedaviyi sağlamaz dolayısı ile altta yatan hastalığı tespit edip buna yönelik önlemleri almak gerekebilir. Burun kuruluğunun sebep olabileceği daha ileriki aşamalarda kabuklanma gibi kuruluklaşma gibi ikinci fonksiyonları ortadan kaldırmak için burun içerisine kullanabileceğimiz spreyler veya lokal tedavilerin çok büyük yararı var. bunlar tedavinin önemli bir parçası ancak kullanılan spreylerin bir çoğunun yan etkileri olduğu aynı zamanda burun kuruluğunu arttırıcı etkilerinin olduğunun da aklımızda tutmamız gerekli. bu tür spreyleri kullanmadan önce KBB (kulak burun boğaz) doktoruna müracaat etmek ve onun fikrini almamızın çok büyük etkisi var.

Burun Kuruluğunun Nedeni Nasıl Belirlenir?
Burun kuruluğunun nedeni çoğunlukla burunun kendisine ait hastalıklardan dolayı kaynaklanır. Ender olarak sistemik bir diğer hastalık, vücuttaki sıvı kaybı, yaz döneminde çok terleme ya da başka sebeplere bağlı hastalıklara bağlı olarak tüm vücuttaki sıvı kaybına bağlı olarak burun kuruluğu olur ama genellikle karşılaşılan tablo burnun kendi hastalıklarına bağlı olarak burun kurulukları ve kabuklanmalarıdır. Burun kuruluğu nedeni ile bir KBB uzmanına başvuran kişiye yapılan ilk şey kulak burun boğaz muayenesidir. Bu standart yollar ile yapılabileceği gibi endoskopik yollarlarda yapılabilinir. Endoskopi ile kast edilen bir kamera sistemi ve düzeneğidir. Bu şekilde yapılan muayenede burun içerindeki kuruluğun sebepleri görülür, mukozanın kalınlaşıp kalınlaşmaması görülebilinir, burun içerindeki anatomik değişimler görülebilinir. Bu sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilecek tabloya bir tür kabuklanma tespit edilebilinir eğer var ise bir enfeksiyon akıntının rengin yeşil olması beyaz olması bunlar çok önemli bulgular olabilir. Bu sayede basit bir kulak burun boğaz muayenesi ve tetkiki ile burun kuruluğunun neden kaynaklandığını %95 ihtimalle koymak gayet mümkün olur.

Burun Kuruluğu İçin Hangi Önlemleri Alabiliriz?
Burun kuruluğuna sebep olan hastalıkların tedavisinde önemli en son aşamalardan bir tanesi de hem ortamın hem de kişinin bünyesinin altta yatan bir takım sorunlara bağlı olabilir. Veya olmayabilir düzeltilmesi ve burun mukozasının daha önemli bir hale getirilmesini sağlamak bunun başında tabi sıvı alımı su alımı çok büyük önem taşımaktadır özellikle bazı kuru mevsimlerde yaz aylarında burun mukozasının diğer bütün vücut yerlerinden kaybettiği sıvı miktarından dolayı kurumasını beklemek normal. Esas fonksiyonunun burundan geçen havayı yani nefesi nemlendirmek ve rutubetlendirmek olduğunu düşünürsek, o zaman bu fonksiyonları tam olarak yerine getirmediği bir durumda bizim bunları dışarıdan koymamız. Yani burundan ya da ağızdan akciğere giden havayı rutubetlendirmemiz ve nemlendirmemiz ve ısıtmamız açısından özellikle gece yatıldığı zaman ortamın yataktayken odanın sıcaklığının rutubetlenmesi ve nemlendirilmesi sağlamak çok büyük önem arz eder bunun için bazı malzemeler piyasadan temin etmek mümkün.

faydalihayat.com/burun-kurulugu-nasil-tedavi-edilir.html

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu