[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25389  26-08-2012 13:05 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 34
Facebook'ta Paylaş
Google.com'da Ufak Çaplı Değişim
Ünlü arama motoru Google, anasayfada yer alan "Kendimi Şanslı Hissediyorum" butonunda ufak bir fonksiyonel değişiklik yaparak onu daha dinamik hale getirdi.


İnternetin en büyük ve kapsamlı isimlerinden olan Google ekibi ürün ve servislerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Yakın zamanda korsan yayın yapan sitelere savaş ilan eden site, bu tarz içeriklere sahip platformları arama sonuçlarında daha arka sayfalara atarak konuya dair tepki göstermeye başladı.

Böylelikle binlerce web sitesi kara listeye dahil olurken, kategorinin ünlü yayıncıları ise adeta ikinci plana kayarak Google arama sonuçlarından gelen ziyaretçi trafiğinde önemli kayıplar yaşamaya başladı.



Diğer taraftan iOS uygulamalarında düzenlemeler yapan mühendisler sesli komut hizmetine günlük konuşmaların da algılanabilmesini sağlayan fonksiyonu dahil etti. Ayrıca internet tarayıcısı Chrome'un mobil versiyonundaki paylaşım özelliklerine -geç de olsa- Google+'ı dahil eden firma, böylelikle kendi sosyal ağlarının daha fazla alanda boy göstermesini sağladı.

Şimdi ise anasayfaya ufak bir dokunuş yapan ekip "Kendimi Şanslı Hissediyorum" butonunu elden geçirdi. Bildiğiniz gibi ilgili tuşa basmanız durumunda, direkt yapılan aramaya dair listelenen ilk siteye giderek sonuç sayfaları arasında kaybolmanız engelleniyor.



Değişiklik sayesinde fare ile buton üzerinde bir süre beklediğinizde, adeta bir oyun makinesi gibi arama kutucuğunda "... hissediyorum" ibaresi otomatik şekilde dönmeye başlıyor. İstediğiniz yerde fareyi farklı bir alana kaydırarak çıkan sonuç ile ilginç web sitelerine yönlendiriliyorsunuz.

Öncelikli olarak Google'ın pek bilinmeyen servisleri kullanıcılara sunuluyor. Örneğin "Harikulade (wonderful) Hissediyorum"u seçmeniz durumunda, Google'ın projesi olan ve dünya genelindeki kültür üzerine yayın yapan sitelerin listelendiği "World Wonders Project"e yönlendiliyorsunuz.

[img]http://static.shiftdelete.net/img/article_new/1231345919517.JPEG[/img]

Diğer bir örnek olarak "Yıldızlarla ilgili hissediyorum"u seçmeniz halinde ise "Orion Bulutsusu" hakkında görsel aramalar listeleniyor.

Her ne kadar kullanışsız ya da zahmetli olarak gözükse de Google'ın bu hamlesi aslında oldukça zekice. Çünkü Google'ın bilinmeyen servisleri ve çoğu insanın bilgi sahibi olmadığı konular bu şekilde insanlara aktarılırken, ek olarak kişilere araştırma kavramı da aşılanmaya çalışılıyor.

Şimdilik belirli bölgelere yayın yapan yeniliğin kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara yansıtılması bekleniyor.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu