[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25384  26-08-2012 12:27 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Facebook günde 500 terabyte veri depoluyor

950 milyon kullanıcıya sahip Facebook, kullanıcı sayısına paralel olarak çok geniş bir içeriğe sahip. Şirket, bu içeriklerin oluşturduğu günlük veri trafiğinin rakamlarını açıkladı.



Gigaom’un haberine göre, şirket kullanıcıların gün içerisinde paylaştığı fotoğraf, video, ileti gibi içerikleri toplayarak, veri merkezinde saklıyor. Günlük depolanan veri tam 500 terabyte.

Facebook tarafından açıklanan bilgilere göre, 950 milyon kullanıcının ayda ortalama 6,5 saat geçirdiği sitede, günde 2.5 milyar adet farklı içerik (durum güncellemesi, duvar yazıları, fotoğraflar, videolar ve yorumlar) paylaşılıyor. İçerik sayısına paralel olarak beğeni sayısı da aynı oranda seyrediyor. Kullanıcılar, günde 2,7 milyar defa ‘beğen’ düğmesine tıklıyorlar. Günlük yüklenen fotoğraf sayısıysa 300 milyon olarak açıklandı.

Bunun yanı sıra siteyle ilgili teknik detayları da açıklayan Facebook, bilgi analizi için Hadoop sistemini kullanarak her 30 dakikada 105 terabytelık veriyi taradığını açıkladı.

Konuyla ilgili konuşan Facebook Altyapı Başkan Yardımcısı Jay Parikh, veri merkezlerine çok büyük önem verdiklerini belirtirken, aksi akdirde ellerinde sadece kullanışsız veri yığını olacağının altını çizdi. Parikh, şirket olarak veri nasıl daha iyi analiz edebileceklerinin üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu