[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25363  12-08-2012 18:26 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Outlook.com, Gmail'den Daha mı Güvenli?
Outlook.com ile verdiği e-posta hizmeti servisinin görünümünü yenileyen ve Hotmail'in Gmail karşısındaki kötü gidişini engellemek isteyen Microsoft, önemli hamleler yapıyor.




Microsoft'un bu ayın başında Hotmail servisini kapatarak duyurduğu ve yoğun ilgi ile karşılaşan yeni mail servisi Outlook.com, en büyük rakibi Google Mail, yani Gmail'den daha iyi olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Microsoft, Outlook.com'u daha güvenli yapabilmek için yatırımlarını ve Ar-Ge faaliyetlerini de sürdürüyor. E-posta servislerinin sunulması kapsamında firmaların ve kullanıcıların en çok üzerine düştüğü konunun güvenlik önlemleri olması da bu hamleyi önemli kılıyor.

Tek kullanımlık şifreler

E-posta servislerinin onaylanmasında cep telefonuna gelen tek kullanımlık şifrelerinin kullanılması gibi güvenlik önlemleri sıkça kullanılıyor. Bu aşamalar güvenlik konusunda sıkça kullanılan yöntemlerden bir tanesi.

Bir Microsoft yetkilisinden yapılan açıklamaya göre Outlook.com kullanıcılardan güçlü şifreler istiyor. Bizim de sizlere önerimiz, içerisinde özel karakterlerin yer aldığı, büyük ve küçük harf kullanımının olduğu, kısa olmayan güçlü şifreler seçmeniz yönünde.

__________________
Çevirimiçi durumu