[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25352  12-08-2012 16:20 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş


Fiber İnternet Nedir?

Hayatımıza girdiği ilk günden bu yana inanılmaz bir hızla büyüme gerçekleştiren internet teknolojisi, bugün en güçlü ve en hızlı dönemini yaşıyor. Adına “fiber internet” teknolojisi denilen bu teknoloji ile saatler dakikalara, dakikalar saniyelere dönüşüyor. Peki fiber internet aslında nedir, öncekilerden ne farkı vardır? Öğrenmek istemez misiniz?

Fiber İnternet Nedir?

Mevcut internet teknolojileri içerisinde internete en hızlı erişim yoludur. Dünya standartları üzerine bir hıza ve güce sahip olan fiber internet ile dinlemek istediğiniz müzikleri tıklar tıklamaz duymaya, GB’larca büyüklüğe sahip filmleri bir dakikadan kısa bir sürede indirmeye ya da izlemeye, en son online oyunları zorlanmadan oynamaya, devasa dosyaları anında çevrimiçi paylaşmaya başlarsın.

Fiber İnternetin ADSL’den Farkı Ne?

ADSL teknolojisinde internete erişim bakır kablolarla ve belli bir hızda yapılır. Fiber internet ise içinden ışıklar akan fiber optik kablolar aracılığıyla erişim sağlar.

Çünkü fiber optik teknolojisi, verileri elektrik enerjisiyle değil ışık enerjisiyle ve ışık hızıyla karşı tarafa iletir. Yani, ADSL teknolojisine göre daha geniş bir bant ve hız ile hizmet verir. Bunu sağlayan temel parçalar, ışık hızı ile çalışan fiber-optik kablolardır.

Fiber Optik İnternet Size Hangi Avantajları Sunar?

Fiber optik teknolojisi ile aşağıdaki işlemleri bir ya da birkaç dakika içinde ve ışık hızı ile gerçekleştirir, çağın hızını internetiniz ile yakalarsınız:

-Online oynanan multiplayer oyunlar
-Online film izleme veya indirme
-Boyutu ne olursa olsun çevrimiçi dosya ve fotoğraf paylaşımı
-Online müzik dinlemek


__________________
Çevirimiçi durumu