[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25345  11-08-2012 17:24 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Orta Doğu’nun yeni veri çalan virüsü: Gauss

Stuxnet, Flame gibi veri çalan virüslerin ardından Kaspersky, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in ürettiği ve yine veri çalan bir virüs daha ortaya çıkardığını duyurdu.



Rus güvenlik şirketinin iddiaları doğruysa, ABD ve İsrail, Orta Doğu’daki rakiplerinin verilerini ele geçirmek için Stuxnet ve Flame’in ardından bir virüs daha yolladı.

“Gauss” ismi verilen virüsün Lübnan bankalarındaki müşterilerin finansal bilgilerini hedef aldığı açıklandı. Kaspersky’nin açıklamasına göre, son olarak bulunan Gauss, kodlaması, altyapısı ve operasyonel olarak, İran’ın enerji endüstrisindeki verileri çalmasıyla bilinen Flame ve altyapılara büyük zarar veren Stuxnet virüslerine çok benziyor.

Gauss’un Lübnan ve Filistin bölgelerindeki 2 bin 500&񗝢den fazla kişisel bilgisayara sızdığı, Lübnan’ın BlomBank, ByblosBank ve Credit Libanais ile Citibank, online ödeme sistemi PayPal’ı hedef aldığı aktarıldı. Lübnan’daki bankalar virüsten habersiz olduklarını belirtirken, PayPal Sözcüsü Anuj Nayar, şirketin konuyu araştırdığını ancak şu ana kadar kendileri için sıra dışı finansal hareketler görünmediğini açıkladı.

Yapılan açıklamada virüsün yapabildiklerinin tamamının henüz keşfedilemediği bilgisi verilirken, sunucularının geçen ay kapatıldığı duyuruldu.

Geçtiğimiz Nisan ayında İran’ın tüm petrol faaliyetlerinin dünya bağlantısını kesmesine sebep olan Flame, daha önce yine İran’daki uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sabote etmek için üretilen Stuxnet ile ilişkilendiriliyor. New York Times ve Washington Post’ta yer alan haberlerde de her iki virüsün, ABD ve İsrail tarafından İran’ın atom enerjisi programı öğrenmek için gönderildiği bilgisi yer almıştı.

Gauss’un bu virüs serisinin nasıl bir devamı olduğu henüz tam olarak bilinmese de Kaspersky yetkilileri gösterdiği benzerlikler nedeniyle, yeni virüsün önemli bir buluş olduğuna inanıyor. Şirket, ülkemizinde dahil olduğu International Telecommunication Union’a (ITU) virüsü bildireceğini duyurdu.

__________________
Çevirimiçi durumu