[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25338  11-08-2012 16:53 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
HP rekor zarar bekliyor

Dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden Hewlett-Packard, yaklaşık 9 milyar dolar zarar beklediğini açıkladı. Şirket 2014&񗝢e kadar 27 bin kişiyi işten çıkaracak.



2008 yılında Electronic Data Systems’ın (EDS) 13 milyar dolara satın alınmasının etkilerinin muhasebe kayıtlarında görülecek olması şirketin çeyrek zararı beklemesine sebep olduğu belirtildi. İki yıl önce taciz skandalı ardından görevinden alınan HP’nin eski CEO’su Mark Hurd, EDS anlaşmasını imzalamıştı.

Dev şirketin şu anki CEO’su Meg Whitman, göreve geldiği 11 aydan bu yana Mark Hurd ve kısa süreli görevde kalan Leo Apotheker’ın geride bıraktıklarını düzeltmek için gayret sarfetti. Whitman’a göre HP’nin tüm problemlerinin 2016’dan önce çözülmesi beklenmiyor. Şirketin düzelme sürecinde yüzde 8’lik iş gücüne tekabul eden 27 bin kişi işten çıkartılmaya devam ediyor.

Satın almanın doğrudan kurumsal hizmetler bölümünü etkilemesi bekleniyor. Son iki yıldır bilgi teknolojileri ve dış kaynak hizmetlerini kurumlara sunan bölümün kâr edemediği biliiniyor.

HP’nin 73 yıllık tarihindeki en büyük çeyrek zararı olarak 8.5 ila 8.9 milyar dolar açıklaması bekleniyor. Ayrıca şirket, son 15 yılda ilk kez ikinci çeyrekte zarar açıklayacak.

Ayrıca HP’nin erken emeklilik programı da beklentilerin üzerinde bir kabul gördü. Bu nedenle şirketin bir milyar dolar olarak beklediği tazminat ücretleri toplamının 1.5 ila 1.7 milyar doları bulması bekleniyor. İşten çıkarmalar 2014 yılında tamamlanacak.

HP’nin henüz tamamlanan çeyrekle ilgili zarar beklentisini açıklamasının yanında, hiç gelirlerinden söz etmemesi, şirketin zor günler geçirdiğine işaret ediyor.

__________________
Çevirimiçi durumu