[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25337  11-08-2012 16:23 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Demonoid’in Ukrayna’daki sitesinin kapatılmasının ardından Meksika’daki site yöneticileri tutuklarken, Anonymous sert açıklamalarda bulundu. Peki, sıra üyelerde mi?



Uzun süredir Torrent sitelerini kapatmanın yolunu arayan IFPI ve Interpol, Ukrayna ve Meksika’da istediğini almaya başladı. Bir hafta önce Demonoid’e gerçekleştirilen DDoS ve hacker saldırısının ardından paylaşım sitelerini endişelendirecek gelişmeler yaşanıyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı Sergei Burlakov, Interpol tarafından gelen talep nedeniyle, Demonoid’in sunucularının bulunduğu ColoCall’a uzmanların giderek istenin kapatıldığını açıkladı. Uzun süredir işin iç yüzü ortaya çıkmazken nihayet IFPI açıklamada bulundu:

“Demonoid, yazarlar, sanatçılar ve kayıt şirketlerinin haklarına saygı gösteren 500’den fazla lisanslı dijital müzik servisiyle haksız rekabet içinde olan dijital müzik dünyasının önde gelen oyuncularından biriydi. Demonoid’in kapatılması, yasadışı yürütülen müzik dağıtımının önüne geçmek için uluslararası iş birliğinin en güzel örneklerinden biri oldu.”

IFPI yetkilileri, tutuklamalar arasında üyelerin olup olmayacağına dair sorulara, süreç devam ettiği için yorumda bulunmak istemediklerini açıkladı.

Tutuklamalar Meksika’da yaşandı

Benzer bir durum Meksika’da gerçekleşti. Ülkedeki sunuculara müdahale edilerek Demonoid kapatıldı. Geçtiğimiz yıl Meksika’da başlatılan yasal takibin sonucu olan kapatmanın ardından bazı yöneticilerin tutuklandığı bildirildi.

INTERPOL de yaptığı açıklamayla, dünyanın her noktasında iş birliği içinde çalışan polis ve müzik endüstrisinin, yasadışı dijital müzik ürünlerinin dağıtılmasına karşı atılan başarılı bir adım atıldığını söyledi.

Anonymous, Ukrayna’daki kapatmanın ardından hükümetin sitelerine saldırılarda bulundu. 8 Ağustos’ta YouTube üzerinden taleplerini sıralayan haktivist grup, yapılan müdahalenin serbest bilgi akışına müdahale olduğunu açıkladı. #OpDemonoid etiketiyle duyurulan operasyonda, sitenin mümkün olan en kısa sürede yeniden açılması istendi.


__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #25341  11-08-2012 17:01 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 34
Facebook'ta Paylaş
Geçmiş olsun bu tür tutuklamaların örnekleri çoğalacak gibi görünüyor...

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu