[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25297  06-07-2012 17:06 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 34
Facebook'ta Paylaş
9 Temmuz'da İnternet Kesilecek mi?


DNS Changer ve 9 Temmuz'daki tehlike hakkında bilmeniz gerekenler. Sisteminizde DNS Changer var mı?

Bundan neredeyse bir yıl önce ortaya çıkan DNS Changer virüsünün etkisi önümüzdeki pazartesi günü yani 9 Temmuz tarihinde ortaya çıkacak.

Sahte bir reklam kampanyası ile dünya çapında yaklaşık 570 bin adet bilgisayara bulaştığı tahmin edilen DNS Changer’ın yaygınlığının bugüne kadar yapılan uyarılar ve çalışmalar ile 277 bin bilgisayara düştüğü söyleniyor.

FBI geçen yıl yaptığı operasyonlarla DNS Changer’ı yayan hacker’ları yakalamıştı. Bunun sorunu tamamen çözeceği düşünülse de virüsü kontrol eden sunucuların kapatılması halinde virüs bulaşan tüm bilgisayarların İnternet bağlantısının kesileceği tespit edilmişti. Bunun üzerine FBI geçici sunucular kullanarak, virüs bulaşmış kişilerin bağlantılarını korumuştu.

Ancak kurulan bu geçici sistemin fişi 9 Temmuz tarihinde çekilecek. FBI hem geçici sunucuları hem de DNS Changer’ın sunucularını kapatacak. Bu da bu tarihe kadar virüsten kurtulmayanların bağlantılarının kesileceği anlamına geliyor.


Nasıl Kontrol Edeceksiniz?

FBI, sisteminde DNS Changer olup olmadığını tespit etmek için bir site hazırladı. Buraya tıklayarak girebileceğiniz sitede yer alan kontrol linklerine tıklayarak sisteminizde DNS Changer olup olmadığını görebilirsiniz.

Türkiye’nin DNS Changer’dan en çok etkilenen ilk 15 ülke arasında olduğunu da belirtelim. FBI’ın kontrol sitesine alternatif olarak buraya da tıklayabilirsiniz. Bu sitede sadece tespit değil, virüsten nasıl kurtulacağınız da anlatılıyor. Ayrıca DNS Changer hakkında detaylı bilgiler de alabiliyorsunuz.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu