[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25261  24-05-2012 19:27 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bilim, Araştırma ve Proje Arasında Ne Tür Bir İlişki Vardır?
Araştırma Bilim İlişkisi

Araştırma:
Bir gerçeği ortaya çıkarmak, bir problemi çözümlemek ve mevcut bilgileri artırmak için bilimsel yöntem ve tekniklerden yararlanarak yapılan düzenli çalışmaya araştırma denir.
Araştırma;
“Bilimsel çözümleme yönteminin formal, sistemli ve dikkatli bir biçimde uygulanması şeklidir.” ya da “bilgi üretme işidir.”

Araştırma, bilimsel yöntemin kullanılması sonucunda bilimsel bilgi üretmeye yarayan bir çalışma olduğu için bilimin vazgeçilmez aracıdır. Bilimsel bilgi araştırma ile üretilebilir. O halde denilebilir ki, bilim araştırmanın hem sonucudur, hem de sebebidir.


Bireyler tabiattaki olayları anlamada ve problemleri çözmede 3 genel kavramdan etkilenirler.Bunlar;deneyim,muhakeme,araştırmadır.
Kerlinger (1986) araştırmayı deneyimden ayırt etmek için üç önemli özellik ileri sürmektir;
Tecrübe rastlantısal olarak karşılaşılan olaylardan kazanılırken,araştırmada verilen sistemli ve kontrollü elde edilip yorumlanır.
Tecrübe subjektiftir,arştırma ise deneyseldir.
Bireylerin,şahsi tecrübeleriyle edindikleri bilgilerin doğruluk ve geçerliliğinin eleştirilmesini kabullenmeye yanaşmaması yüzünden tecrübe yolu ile kazanılan bilgilerin değişiminde tutuculuktan kaynaklanan güçlükler söz konusudur.

__________________
Çevirimiçi durumu