[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25235  05-05-2012 14:24 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Avrupa’nın en yavaş interneti Türkiye’de

İnternet kullanımının dünya genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte mevcut teknoloji bu ihtiyacı karşılayamamaya başladı. Akamai’nin hazırladığı son rapor da bunu doğrular nitelikte.



2011 itibariyle dünya genelinde ortalama internet hızı 2.3 Mbps olurken, bu rakam bir önceki çeyreğe göre yüzde 14 oranında gerilemiş durumda. Amerika genelinde ise bu rakam yüzde 5.3 oranında gerileyerek 5,8 Mbps oldu. Dünya genelinde 93 ülkede ortalama internet hızı gerilerken, 41 ülkede internet ortalama hızında artış meydana geldi.

Ortalama internet hızındaki bu düşüş için net bir yorum yapmak pek mümkün olmasa da mobil internet kullanımının yaygınlaşmasının buna sebep olabileceğini söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra dünya genelindeki internet kullanımının artmasıyla birlikte mevcut teknolojinin bu yükü kaldıramaması da bir diğer etken olarak karşımıza çıkıyor.

Hazırlanan raporda 256 kbps internet hızına ship ülkelerin sayısının azalması iyi bir nokta olarak göze çarparken, bu oran 2010 yılına göre yüzde 37 oranında düşmüş durumda.

2011 yılı itibariyle ortalama internet hızında Güney Kore 17,5 Mbps’la ilk sırada yer alırken, Japonya ve Hong Kong 9,1&񗝢le ikinci sırayı paylaştılar. Rapora göre Avrupa kıtasından Hollanda 8,2 Mbps ortalama internet hızıyla kıtanın en hızlısı olurken, Türkiye’deki ortalama hızı 1,8 Mbps’dan 2,7 Mbps’a ulaştı. Bu artışa rağmen Türkiye’nin hala Avrupa’da en yavaş internet hızına sahip olması oldukça çarpıcı bir detay olarak göze çarpıyor.

Raporun tamamına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

__________________
Çevirimiçi durumu