[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25228  26-04-2012 11:46 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Kredi kartı 10 yıllık aidat itiraz geri alma dilekçesi

Bankaya verilecek dilekçe örneği:

……(BANKA ADI)………… BANKASI A.Ş.
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE
(Banka adresi)

Konu : Kredi kart yıllık aidat ve kullanım ücreti hakkında

Hamili olduğum ………… nolu kredi kartından … yılı … ayına ait hesap bildirim cetvelinde …… Türk Lirası kredi kartı yıllık üyelik ücreti kesildiğini öğrenmiş bulunuyorum. Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti, 4822 sayılı kanun ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 6. maddesinde düzenlenen ” Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar” hükmü ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.

Bu nedenle ……. yılı ……….. ayına ait hesap özetinde yer alan yıllık üyelik ücretine itiraz ediyor ve talep edilen ve kesilen …… TL kredi kart yıllık üyelik ücretinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu talep ediyorum. Aksi halde yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım. Saygılarımla.

Adres : Ad-Soyad:
Tarih ve İmza

Tüketici hakem heyetine sunulacak dilekçe örneği

(buraya oturduğunuz ilçenin adını yazınız) KAYMAKAMLIĞI
TÜKETİCİ SORUNLARI HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA

Başvurucu :(buraya adınızı soyadınızı ve adresinizi yazınız)
Karşı Taraf :(buraya banka adı ve adresini yazınız)
Konu :Kredi kart yıllık ücretinin iadesi hk.
Talep :.. TL bedelin iadesi hk.
Olay :
1. (buraya banka adını yazınız) Bankası AŞ.’nin çıkarmış olduğu (buraya kredi kart numaranızı yazınız) numaralı kredi kart hamiliyim.
2. Kredi kartıma ait ../../201. son ödeme tarihli hesap özeti ile kredi kart üyelik ücreti adı altında …….,00 TL para tahakkuk ettirilmiştir.
3. Karşı taraf ile aramda tanzim edilmiş KREDİ KARTLARI ÜYELİK SÖZLEŞMESİ’nde her ne kadar kart ücreti alınacağı belirtilmişse de, 4822 sayılı yasa ile değişik 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Yasanın 6. maddesi gereğince, bu sözleşme;
a. Önceden hazırlanmış, standart sözleşmedir.
b. Dolayısıyla sözleşme koşulları benimle müzakere edilmemiştir.
c. Sonuç olarak sözleşmenin bu düzenlemesi, banka tarafından tek taraflı olarak sözleşmeye konmuş, haksız bir koşuldur.
d. Aynı sözleşmenin başka bir maddesi ile de banka ücret ve faizlerin miktarlarını tek taraflı olarak arttırabilme yetkisini kendisinde tutmaktadır. Bu hüküm dahi 4077 sayılı yasanın 6. maddesi ve 5464 sayılı yasaya aykırıdır.
e. Son olarak Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından verilen iki ayrı karar ve T.C.Kocaeli Asliye Hukuk Mahkemesinin Esas 2006/65 , Karar 2006/368 nolu emsal kararı ile T.C.Ankara 2.Tüketici Mahkemesinin Esas:2007/472 ,Karar 2007/1011 nolu Garanti Bankasının Tüketici Hakem Heyetinin Kararına İtirazı Nedeniyle, mahkemenin tüketici lehine emsal kararı ile kredi kart ücretinin yasal olmadığı belirlenmiştir.
4. Bu nedenlerle tahsil edilmiş bulunan ..,00 TL’nin, kredi kart üyelik ücretinin ödeme tarihi olan ../../.201. tarihinden itibaren karşı taraf Banka’nın 1 yıllık mevduata uyguladığı faiz oranı üzerinden hesaplanacak faizi ile birlikte tarafıma iadesine karar verilmesini dilerim.

Ad, soyad, imza
Ekler :
1- Banka Kredi Kartı Üyelik sözleşmesi
2- … /…../201. son ödeme tarihli hesap özeti

kredi kart aidatı itiraz dilekçesi 2012,banka aidat itiraz dilekçesi 2012,kredi kartı aidatına itiraz dilekçesi,kart aidati itiraz dilekçesi 2012,kredi kartı aidat itiraz dilekçesi,yargıtay 13 hukuk dairesi kredi kartı aidatı,kredi kartı aidat iade dilekçesi,kart aidatı iade dilekçesi,kredi kartı aidat itiraz dilekçesi örneği,kredi kartı aidatı itiraz dilekçesi

Bu mesaj Can tarafından düzenlendi (26-04-2012 12:02 GMT+2 saat, ago)
__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu