[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24975  01-03-2012 20:07 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
iOS 5'te Önemli Güvenlik Hatası Bulundu
The New York Times gazetesinin ortaya çıkardığı büyük güvenlik problemi, Apple ile kullanıcılarının arasını açacak gibi görünüyor. Çünkü uygulamalar sizden habersiz fotoğraflarınıza erişiyor.


Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 5.0.1'in içerisinde yer alan yazılımsal bir hata ortaya çıktı. New York Times gazetesinin ortaya çıkardığı habere göre, iOS 5.0.1'de kurduğunuz uygulamalar sizden habersiz fotoğraflarınıza erişebiliyor.
Bu durumu doğruamak için boş bir uygulama yazarak App Store'a yükleyen NY Times editörleri, uygulamanın bulunduğunuz yer bilgilerini almak istediğinde, fotoğraflarınıza da ulaşabildiğini kanıtladı.



Apple ile kontakt kurmaya çalışıldığında ise firma, konu işle ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Dedikodular Apple firmasının bu hatadan haberdar olduğu ve yeni güncelleme ile birlikte ortadan kaldırılacağı yönünde.
Aslına bakarsanız bu tarz güvenlik açıkları Apple'da sık rastlanan bir durum değil. Özellikle kişisel bilgisayarlarda bu tip açıklar daha fazla görülüyor.
Çünkü uygulamalar denetlenmeden başka kullanıcıların kullanımına açılabiliyor. Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarda ise, istediğiniz herhangi bir program yazabiliyor olmak, programcılara oldukça büyük bir güç sağlıyor.

__________________
Çevirimiçi durumu