[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24861  17-02-2012 23:06 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Fetih 1453 Filmine Tam Not

Fragmanı büyük ilgi görünce başta Yunanlılar olmak üzere Hıristiyan cemaatinin büyük tepkisiyle karşılaşan “Fetih 1453”ü eleştirmenler genel olarak beğendi.

Yapımcılığını Faruk Aksoy, Servet Aksoy ve Ayşe Germen’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda yine Faruk Aksoy’un oturduğu Fetih 1453 yaklaşık üç yıllık yapım aşamasından sonra dün tüm yurtta 14.53’te vizyona girdi. Galası ve eleştirmenler için ön gösterimi yapılmayan filmi dün yapımcısı Fatih Aksoy başta olmak üzere tüm oyuncu kadrosu ile birlikte sinemaseverler de birlikte ilk kez izlediler. Nişantaşı Citys’deki Citylife sinemalarında iki salonda gösterilen filmin ilk gösterimine ise yoğun ilgi vardı.



Fetih 1453’ün sürpriz konuğu ise daha önce yapımcı Fatih Aksoy ile Recep İvedik serilerini çeken komedyen Şahan Gökbakar oldu. Aksoy, filmden sonra yan yana gelip poz verdiği Gökbakar’a “Şahan da benim evladım, ekibim olduğu için bugün burada” diyerek, teşekkür etti. Ünlü komedyen ise “Ben teşekkür ederim mutlu oldum. Mutlu olduk. Güzel bir film izledik.

Filmin yüksek bütçeli olduğu her halinden belli. Aralıksız 160 dakikalık bir film izledik. Emeği geçenleri kutluyorum. Böyle filmler yapılırsa bu sektör büyür” diye konuştu.

4 bin adayla görüştük
Aksoy, gazetecilerin “Filmde neden tanınmamış oyuncularla çalıştınız?” sorusunu ise “Magazin malzemesi olmuş isimlerle bu filmde çalışmak istemedim. Çünkü bu projenin ve filmin gerçeklik duygusunu zedeleyebilirdi. Onun için tanınmamış yüzlerle çalışmayı tercih ettim.



Çok hummalı bir süreç oldu. En temel on karakteri belirlemek için altı ay süreyle 4 bin adayla görüştüm. Bugün gördüğünüz oyuncular dört bin kişinin arasından seçildi. Uzun süre eğitimlerden geçtiler” şeklinde yanıtladı.

Yapımcı ve yönetmen Faruk Aksoy, engelli sinema izleyicilerini de düşünerek bazı illerde belirlenen sinemalara Türkçe altyazı koydurarak bir ilke daha imza atmış oldu.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu