[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24839  15-02-2012 13:44 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Siber aktivist grup Anonymous, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu (BTK) hacklediğini duyurdu. Cnnturk.com'a konuşan BTK yetkilileri, kurumun web sitesine bağlı şikayet platformunun saldırıya uğradığını doğruladı.

(Cnnturk.com) --
Dünya çapında internet özgürlüğü için eylemler gerçekleştiren ve sansüre karşı tavrıyla bilinen Anonymous bu kez de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu (BTK) hedef aldı.
Anonymous'un duyurduğu bilgiye göre BTK'nın web sitesi hacklendi. Buna göre siteye erişim engellenmedi ya da siteye hacklendiğine dair bir içerik veya uyarı eklenmedi. Ancak
veritabanından ele geçirilen binlerce veri internete saçıldı. Bu veriler ise BTK'ya bağlı tuketici.btk.gov.tr adresindeki Online Şikayet Sistemi verileri.

Cnnturk.com'a konuşan BTK yetkilileri saldırının yapıldığını doğruladı ve sistemin kapatıldığını söyledi. Online şikayet platformunda kullanıcılar şikayetlerini iletiyor, BTK yetkilileri de şikayetin muhatabını bularak konuyu ilgili kurumlara iletiyordu. BTK yetkilileri hacklenen verilerin bu sistemle etkileşim içinde bulunan kişilere ait olduğunu ifade etti.

Digiturk Operasyonu
Anonymous, daha önce Operation Digiturk (Digiturk Operasyonu) adıyla saldırı yapacağını duyurmuştu. Çünkü özellikle İnci Sözlük'ün erişime engellenmesi Digiturk'e ilişkin telif hakları probleminden kaynaklanıyordu. Operation Digiturk tarafından Youtube'a yüklenen duyuru videoları ise Digiturk tarafından kaldırıldı.
"Güvenli internet" adıyla internet filtrelerini uygulamaya sokan BTK şimdi kendi güvenliğini sağlayamamasıyla eleştiriliyor.


BTK'dan açıklama
BTK konuyla ilgili açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Açıklamada sadece, BTK tarafından tüketici şikâyetlerinin hızlı ve etkili bir şekilde çözümü amacıyla 30 Ocak 2012 tarihinde hizmete açılan Online Şikâyet Bildirim Sistemi’ne ait “tuketici.btk.gov.tr” sayfasına 12 Şubat 2012 Pazar günü bir saldırının gerçekleştiği ifade edildi.
Açıklamada "Söz konusu internet sitesi, saldırı yapıldığı tespit edilir edilmez kurumumuz tarafından kapatılmıştır. Tüketicilerin şikâyetlerini iletebilmeleri amacıyla en kısa sürede aynı adres üzerinden yeni bir site hizmete açılacaktır" denildi.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu