[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24708  03-02-2012 22:16 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
USB Disk Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır ?

Bununla ilgili bir yazıyı daha önce Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatasının Çözümü başlığıyla yayımlamıştım. Oradaki yapılan işlemlerden bir sonuç alamadıysanız, dün şans eseri bulduğum bir programı burada anlatmaya karar verdim. Benim gibi internet kafeden işlerinizi hallediyorsanız, bazı internet kafelerde, usb belleğinize bir dosya atmaya çalıştığınızda “Disk yazmaya karşı korumalı” hatasını alabiliyorsunuz.

Disk yazma korumasını kaldırmak için USB WriteProtector isimli programı kullanabilirsiniz. Resimde de görebileceğiniz gibi programın kullanımı için sadece tek bir tık yeterli. Programı ilk çalıştırdığınızda dili Almanca’dır. Deutsch (intern) yazan kısımdaki listeden Turkish’i seçin. Dilini Türkçe’ye çevirdikten sonra USB yazma koruması PASİF‘e tıklayarak USB yazma korumasını kapatabilirsiniz. Korumayı tekrar çalıştırmak için de USB yazma koruması AKTİF‘e tıklayın.



Bu arada unutmadan söyleyeyim. Eğer programı usb belleğinizin içine atıp oradan çalıştıracaksanız, pasif hale getirdikten sonra usb belleği çıkarıp yeniden takmanız gerekiyor. İşlemin işe yaradığını göreceksiniz.

USB WriteProtector Programını İndirmek İçin Tıklayın.

__________________
Çevirimiçi durumu