[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24644  31-01-2012 13:23 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Hollanda dosya paylaşım sitelerini engelliyor, ISS’ler direniyor

Ülke hükümeti aldığı kararla, ISS’lerin The Pirate Bay gibi siteleri engellemesini talep etti. Ülkenin iki büyük ISS’si dosya paylaşım sitelerini engellemeyi reddettiğini açıkladı. 1 Şubat’ta eğer ISS’ler engellemezse 250 avroya kadar cezayla karşılaşacak.



Amerika Birleşik Devletleri’nin telif hakları ihlali nedeniyle aralarında Megaupload gibi çok popüler dosya paylaşım sitelerini kapatmaya başlaması Avrupa’ya da sıçradı. Özgürlükleriyle bilinen Hollanda, The Pirate Bay gibi dosya paylaşım sitelerinin kapatılmasını talep etti.

Hollanda’nın en büyük iki internet servis sağlayıcıları (ISS) XS4ALL ve Ziggo’nun 1 Şubat’tan itibaren dosya paylaşım sitelerini kapatması talep edildi. Konuyla ilgili mahkeme kararının uygulanmaması durumunda en fazla 250 bin avro olmak koşuluyla günlük 10 bin avro ceza kesileceği belirtildi.

Buna rağmen iki servis sağlayıcı da sitenin engellenmeyeceğini açıkladı. Ayrıca T-Mobile ve KPN de web sitelerinin engellenmesinin “açık internet” fikrine aykırı olduğunu açıkladı.

Hollanda’da yaşayanlar da tepkili

Hollanda’da yaşayanlar da alınan karara tepki gösterirken, yasaklamanın İran ve Çin’deki rejimlere uygun olduğu ifade edildi. Daha önce Avrupa Birliği Adalet Komisyonu Üyesi Viviane Reding, hükümetlerin telif haklarını korurken ifade özgürlüğünü de göz önünde bulundurması gerektiğini aktarmıştı. Reding, Avrupa’da hiçbir zaman internetin engellendiğinin görülemeyeceğini, bu durumun Avrupa’ya uygun olmadığını dile getirmişti.

__________________
Çevirimiçi durumu