[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24575  27-01-2012 22:11 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş


Son yıllarda türk mutfağına zor da olsa giriş yapan brüksel lahanası sağlık için oldukça faydalı sebzelerden biri. C vitamini, K vitamini, folat, beta karoten, B6, B1 vitamini ve diyet lifinin çok iyi bir kaynağı olan brüksel lahanası aynı zamanda potasyum, manganez ve omega-3 yağ asitleri, demir, fosfor, magnezyum, B2, E vitamini, bakır ve kalsiyumdan da zengindir. 100 gramında 63 kalori vardır.

156 gram Brüksel lahanası günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 100’ünü karşılar. Brüksel lahanası; kolonda kanser hücrelerinin gelişimini yüzde 47-52, akciğerdeki gelişimini yüzde 27-67 oranında azaltır ve kesin bir şekilde akciğerdeki kanser öncesi lezyonlarını yüzde 85-91 arası küçültür.

Cilt sağlığı için önemli bir antioksidan olan C ve A vitaminini yüksek miktarda içermesi, düzenli olarak brüksel lahanası tüketen bireylere büyük bir avantaj sağlar.

Aynı grupta bulunan diğer sebzelerle benzer fayda göstermesinin yanı sıra, özellikle hamilelikte bolca tüketilmesi faydalıdır.

Fırında Brüksel Lahanası - Diyet Yemeği Fırında Brüksel Lahanası
Fırında Brüksel Lahanası Tarifi



Malzemeler
Yarım kilo Brüksel lahanası
100 gr taze kaşar peyniri
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı Diet Life Plus
1 adet yumurta
Kara biber
Tuz


Yapılışı
Brüksel lahanalarını derin bir tencerede haşlayın. Ve, iyice süzün. Şayet iri iseler, ikiye doğradıktan sonra, fırın tepsisine dizin.
Diet Life Plus, süt, yumurta, rende kaşar peynirin yarısı, kara biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı, lahanaların üzerine dökün. Kalan rende kaşar peynirinin de, en üstüne serpiştirin. Ve, önceden 200 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu