[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24469  19-01-2012 16:05 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
eBay 2011&񗝢de paraya para dememiş

İnternet açık artırma sitesi eBay, çeyrek dönem kârında büyük artışa imza attı. Şirket 2011 yılının son çeyreğinde 1,98 milyar dolar net gelir elde etti. 2010 yılının son çeyreğinde bu rakam 559 milyon dolardı. Bu e-ticaretin şahlandığı anlamına mı geliyor?



eBay’ın açıklamasında, gelir büyümesinin temel kaynağının Skype’de kalan hisselerin satışından elde edilen gelir olduğu belirtildi. Microsoft’un geçtiğimiz Mayıs ayında 8,5 milyar dolar ödeyip Skype’ı satın alması, Ekim ayında rekabet birimlerinin de onayından geçmişti.

Şirketin elde ettiği bu sonuçlarda çevrimiçi ödeme birimi PayPal’ın güçlü performansının da payı büyük. Skype satışı gibi ekstra getiriler hariç tutulduğunda, eBay’in söz konusu çeyrek dönemdeki kârı 789 milyon dolar oluyor.

Bu tablo karşısında eBay Başkanı John Donahoe, bugün farklı bir eBay olduklarını belirterek “Sadece bir e-ticaret lideri değiliz. Daha güçlü, daha kapsamlı bir global ticaret şirketiyiz. Geleceğin alışveriş ve ödeme yapılarını şekillendiriyoruz” dedi.

__________________
Çevirimiçi durumu