[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24405  15-01-2012 12:38 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Apple Anobit’i neden satın aldı?

Teknoloji devi, İsrailli yarıiletken girişimi Anobit’i satın aldığını sonunda duyurdu. Apple bu hamleyle ne hedefliyor?



Daha önce söylentileri çıkan satın alma Apple tarafından onaylandı ve İsrail şirketi Anobit’in resmen Apple’ın oldu. Yarıiletken girişimi Anobit’in ne kadar alındığı resmen açıklanmasa da, uzmanlar tarafından 400 ila 500 milyon dolar civarında bir bedel olduğu belirtiliyor.

Apple’ın Anobit’i almasında iki neden bulunuyor. İlki flash depolama araçlarının artık Apple’ın bir numaralı ihtiyaçlarından biri haline gelmesi. Zira şirketin ana ürünlerinden iPad, iPhone ve MacBook Air’larda flash hafıza kullanılıyor. Anobit’in kendi ifadesine göre şirket kurumsal ve mobil pazara flash depolama çözümleri sunuyor.

İkinci neden de; Apple’ın yaklaşık bin mühendisi arasına, flash hafızayı iyi bilen, Anobit’in 160 mühendisi de katılmış olması. Sabit disk kullanımından neredeyse tüm ürünlerinde vazgeçen şirket kendi içinde flash depolama çözümü üretebilmek için önemli bir hamlede bulundu.

İleride masaüstü bilgisayarlarda ve hatta sunucularda da flash hafıza kullanımı yaygınlaşacak. Zira NAND flash depolama ürünleri hız, boyut ve enerji tasarrufu konusunda avantaj sağlıyor.

__________________
Çevirimiçi durumu