[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #4256  28-04-2007 10:28 GMT+2 saat  

wade


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 21%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 102
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Biri finale, biri hasrete...
Fortis Türkiye Kupası finalinde K.Erciyesspor'un rakibi Beşiktaş oldu. Beşiktaş Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda konuk olduğu F.Bahçe karşısında, normal süresini 1-0 geride kapadığı maçta uzatmada bulduğu gol ile sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve final biletini kaptı. Derbi maça 'eskiler' darbe vurdu. Eski Beşiktaşlı Tümer F.Bahçe'yi umutlandırdı, eski F.Bahçeli Nobre ise umutları söndürdü...

90 dakikası 1-0 F.Bahçe üstünlüğü ile biten maçta normal süre içerisindeki tek gol 56. dakikada Tümer'den gelirken, 102. dakikada Beşiktaş'ta Nobre siyah-beyazlı ekibe beraberliği kafa golüyle getirdi. Maç içerisinde hakem Selçuk Dereli ile bir çok kez karşı karşıya gelen F.Bahçeli futbolcu Lugano ise uzatmalarda ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü...

1-0'ın rövanşında Beşiktaş finale gidiyor. F.Bahçe ise 24 yıllık hasreti, 25'e çıkıyor.

Maçın başı ve farklı sonları...


Maç öncesi Beşiktaş Kulübü başkanı Yıldırım Demirören'in Kadıköy'e geleceğini açıklaması herkesi şaşırtmıştı. Fair-play adına bu gidişin bir ziyaret olduğunu söyleyen Demirören ve Beşiktaş yöneticilerini, stat kapısında F.Bahçe As Başkanı Nihat Özdemir, Ali Koç ve diğer yöneticiler karşıladı. Maçın başındaki bu dostluk görüntüsü herkesin istediği, özlediği bir tabloydu.

Fakat ikinci yarı F.Bahçe tribünlerinin Selçuk Dereli'ye olan yoğun tepkileri ve küfürleri, F.Bahçeli futbolcular ile Beşiktaşlı futbolcular arasındaki gerilim derbinin tansiyonunu oldukça yükseltti. Bu tansiyona zaman zaman şeref tribününde Aziz Yıldırım da katıldı. Yıldırım maç içerisinde şeref tribününün önünde olan olaylara maç içerisinde sık sık ayağa kalkarak tepki gösterdi.

F.Bahçe uzatma dakikalarında yediği golden sonra ise Kadıköy'de hakem Selçuk Dereli hedefti. Sarı-lacivertli taraftarlar yoğun protesto altında Selçuk Dereli'ye tepkilerini gösterdi. Maç sonunda Beşiktaşlı taraftarlar final bileti almanın sevincini sahanın içinde kutlarken, sarı-lacivertli tribünlerdeki gerilim daha da arttı. Runje'nin eline meşale alarak sevinmesi ise taraftarları çileden çıkardı. Dostluk havasında başlayan maç hakem Selçuk Dereli'ye tepkiler, küfürler ve büyük ateş içerisinde bitti. Bu küfürlerden sonra F.Bahçe PFDK'ya sevkedilebilir ve şampiyonluk yarışı veren F.Bahçe'nin sahası kapanabilir....

Maçtan...

Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana uzun aradan sonra sakatlığı düzelen İbrahim Üzülmez'i ilk 11'de sahaya sürerken, Bobo yedek kulübesinde kaldı. Nobre ile tek forvet olarak 4-5-1 dizilişiyle sahaya çıkan Beşiktaş özellikle ikinci yarı F.Bahçe karşısında etkisiz kaldı. F.Bahçe'de ise Mehmet Yozgatlı 18 kişilik kadroda yer almazken hafta içi beklenen kadrodan farklı bir 11 sahada yoktu.

Beşiktaş başladı, F.Bahçe dengeledi ve öne geçti...

İlk yarıya iyi başlayan Beşiktaş maçın hemen başında önemli fırsatlardan yararlanamazken, oyunda dakikalar ilerledikçe maça ortak olan bir Fenerbahçe vardı. Öte yandan maçın 26. dakikasında Ricardinho'nun sağ kanattan ortasında Serdar'ın kucağında kalan topa Beşiktaş'tan Baki'nin müdahalesi vardı. Bu hamle ile top ağlara gitti fakat hakem Selçuk Dereli golü 'faul' gerekçesiyle geçersiz saydı.

Maçın ikinci yarısında ise sahada daha istekli olan takım Fenerbahçe'ydi. Sarı-lacivertli ekip devrenin hemen başında Tuncay'ın uygun pozisyonda topu direğe nişanlamasıyla yakaladığı bir gol fırsatından yararlanamazken, gol kaçıran kervanında ev sahibi ekipte Brezilyalı futbolcu Alex de vardı. Alex Beşiktaş defansını güzel hareketlerle geçip Runje ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şut yerine Runje'yi de çalımlamak istedi fakat topun üstüne basarak pozisyonu bozuldu.

Uzatmada Nobre...

90 dakika içinde başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda herkes Beşiktaş'ın maçı penaltılara götürmeye çalışacağını, oyundan düştüğünü düşünürken gelişen bir pozisyonda korner kazanan siyah - beyazlı ekip bu beklentileri yıktı. Ricardinho'nun ortasında 102. dakikada Nobre kale sahası içinde boş pozisyonda kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Kadıköy bir anda sessizliğe büründü. F.Bahçeliler şokta. Beşiktaşlı taraftarlar ise coşku içindeydi. Öte yandan 109. dakikada Bobo'nun vuruşunda da top direkten döndü. Maçın son saniyelerinde ise Ricardinho ve Aurelio arasındaki gerginliği vardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
7. dakikada Tuncay'ın sağdan ortasında, ceza sahası içinde Alex kafayla vurdu, top yandan auta çıktı.
11. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan karambolde topu önünde bulan İbrahim Üzülmez'in sert şutunda kaleci Serdar topu tokatladı. Dönen topu, İbrahim Üzülmez tamamlamak istedi, kaleci Serdar topu kontrol etti.
18. dakikada Alex'in sağdan kullandığı kornerde, defans oyuncularının uzaklaştıramadığı topa kale önünde Lugano da vuramadı. Sola açılan topa çaprazdan Önder vurdu, meşin yuvarlağı defans oyuncuları uzaklaştırdı.
36. dakikada Delgado'nun pasıyla sağdan ceza sahasına hareketlenen Nobre'nin yerden sert şutunda kaleci Serdar, yatarak topa sahip oldu.
42. dakikada Alex'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Lugano kafayla vurdu, top kaleci Runje'de kaldı.

(İKİNCİ YARI)
47. dakikada Kezman'ın sağdan yaptığı ortada yerden gelen topa Tuncay gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak, direkten döndü. Dönen topu, defans uzaklaştırdı.
49. dakikada Fenerbahçe'nin atağında Alex, ceza sahası içinde kaleci Runje ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcu topa vurmak isterken Runje açısını kapatınca, top auta çıktı.
56. dakikada Tuncay'ın sağdan ortasında ceza sahası içinde Tümer, topu göğsüyle kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
61. dakikada Alex'in pasıyla ceza sahası içinde kaleci Runje ile karşı karşıya kalan Edu'nun vuruşunda, Runje topu kornere çeldi.
77. dakikada Tümer'in soldan pasında ceza sahası içinde Kezman'ın gelişine vuruşunda top üstte auta çıktı.
79. dakikada Alex, çalımlarla ceza sahasına girdikten sonra kaleci Runje'yi de geçmek isterken dengesini kaybederek yere düştü. Runje, topu kontrol etti.
89. dakikada Tuncay'ın sağdan ortasında ön direkte Aurelio'nun topuğuyla vuruşunda top Runje'de kaldı.
95. dakikada Alex'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Önder'in kafa vuruşunda kaleci Runje topa sahip oldu.
102. dakikada Ricardinho'nun soldan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Nobre, topu kafayla ağlara gönderdi. 1-1
110. dakikada Mehmet Sedef'in soldan ortasında ceza sahası içinde Bobo'nun gelişine vuruşunda top direkten döndü.
119. dakikada Lugano Bobo'ya yaptığı faul sonrasında ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Baki Tuncay Akkın, Erdem Bayık
FENERBAHÇE: Serdar Kulbilge, Önder, Lugano, Edu, Ümit (Uğur dk. 80), Tuncay, Aurelio, Deniz,(Deivid dk. 103), Tümer, Alex,(Olcan dk. 98), Kezman
YEDEKLER: Volkan, Selçuk, Semih, Serkan
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
BEŞİKTAŞ: Runje, Baki, Mustafa Doğan, Gökhan Zan, İbrahim Toraman, Serdar Kurtuluş, Delgado (Mehmet Sedef dk. 71), Ricardinho, İbrahim Üzülmez (Ali Tandoğan dk. 103), Burak Yılmaz,(Bobo dk. 60), Nobre
YEDEKLER: Murat Şahin, Gökhan Güleç, İbrahim Kaş, Fahri
TEKNİK DİREKTÖR: Jean Tigana
GOLLER: Tümer (dk. 56), Nobre (dk. 102)
KIRMIZI KART: Lugano (dk. 119)
SARI KARTLAR: Önder, Aurelio, Tümer, Lugano (Fenerbahçe), Delgado, Baki, Mehmet Sedef (Beşiktaş)

__________________
HUZUR BULUNAN FORUM HUZURİSTAN
Çevirimiçi durumu