[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #23510  22-07-2011 22:40 GMT+2 saat  

halukgta





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Geçen gün gazete manşetlerini okuduğum bir haber, dikkatimi çekti. Haber Suudi Arabistan ile ilgili, aynen şunlar yazıyordu.

( Suudi Arabistan'da kadınlara 2015 müjdesi! )

Bu başlığın devamında ise şunlar yazıyordu.

(Suudi Arabistan’da Şura Konseyi kadınların yerel seçimlerde oy kullanmasına yeşil ışık yaktı.

Adının açıklanmasını istemeyen kurulun bir üyesi, kadınların 2015’teki belediye seçimlerinde oy kullanabilmesinin tavsiye edildiğini, bu kararın yürürlüğe girmesi için Kral Abdullah’ın onaylaması gerektiğini belirtti.)


İşte İslam ın beşiği sayılan bir ülkenin, kadınlara karşı tavrı. Onları nasıl bir gözle gördüğü ve ne kadar değer verdiğinin kanıtı. Kur’an a uymak yerine, Kur’an ı kendilerine uydurmuş beşeri rivayetlerle, Allahın halis dininden uzaklaşmış bir inancın, acı gerçekleri. Bizler bu dini, Müslüman olmayan toplumlara nasıl anlatacağız, nasıl davet edeceğiz İslam a kadınları? Bırakın onları İslam a davet etmeyi, İslam dini içinde ki kadınlarımıza nasıl sahip çıkacağız, bunu düşünen var mı?


Hıristiyanlar uydu aracılığıyla televizyonlardan Türkçe, Arapça dinlerini anlatıyorlar, tanıtıyorlar ve davet ediyorlar bizleri. Bizlerin Kur’ana uymayan yanlış, hurafe rivayetlere iman edişimizi kullanıp, Kur’an da çelişki vardır yalanlarıyla, bizlerin yanlış inançlarımızı kullanarak, hem İslam a hem de toplumumuza nasıl zararlar verdiğimizin, farkında değil miyiz yoksa hala?

Bizler ise dinde bölünmüşlüğün kavgası içinde, birbirimize laf yetiştirmekten, gözümüz dönmüş bir halde birbirimize nefret kusmaktan, gerçekleri ne yazık ki göremez olmuşuz.
Sizlere soruyorum, bir Hıristiyan bayan gelse ve dese ki, sizin inançlarınızda kadının adı bile yok, seçme hakkı olmayanın, özgürlüğü de olmaz dese, siz ne cevap verirsiniz? Gel de anlat yapılan yanlışları, anlatamazsın. Çünkü biz kendi nefsimize bile anlatamıyorsak, bizden olmayan birisine hiç anlatamayız. Bunları yapanların vebali, hesap günü çok çetin olacaktır.


İşte bizler İslam ı böyle kur’an dan uzak yaşamaya devam ettiğimiz, kendi nefsimizin yarattığı bir inancın peşinden koştuğumuz sürece, Rabbimde bizleri mazluma, namerde muhtaç edecektir. Allah mahşer gününde, peygamberimizin söyleyeceği bizler için çok üzücü bir sözü, şimdiden bizlere hatırlatıyor ve dikkatimizi çekiyor. Bakın peygamberimiz üzüntü içinde bizlere ne söyleyecekmiş.

Furkan 30; Ey Rabbim! Benim toplumum bu Kuran' ı devre dışı tuttular.

Gerçekten bizler Kur’anı devre dışı bıraktık. Onu herkes anlayamaz dedik. Bir ruhban sınıfı yarattık kendi ellerimizle. Kur’an da her şey yazmaz, o özet bilgiler içerir deyenlere inandık ve beşerin kitaplarının peşinden gittik. Evet, Rabbim ne olur affet bizleri, bizler senin rehberini devre dışı bıraktık. Anlamadan Kur’anı okuma yarışmaları yaparak, anlamasan da Allah sana sevap yazar diyenlerin sözlerine kanıp, koskoca bir bilinmeyene doğru yol aldığımızın farkında bile değiliz. Güçlü, güçsüzü ezer olmuş, kadının ise adı bile yok. Ona düşünme özgürlüğünü bile vermeyen bizler, onların nasıl düşünmesi gerektiğini dahi, söyler olmuşuz. Uzaklaşmışız Rabbin rehberinden.


Bizler İslam ı doğru yaşadığımızı sanarak, kendimizi de temize çıkarıp, edindiğimiz veliler kanalıyla da, cenneti garantilediğimizi sanmayalım sakın. Uyanalım artık bu gaflet uykusundan. Zaman çok kısa, hesap günü bir nefes alımı kadar yakın. Pişman olmak istemiyorsak eğer, sarılalım Kur’an ın ipine. Çünkü peygamberimizde yalnız ve yalnız KUR’ANA sarılmıştı, bunu da unutmayalım.

Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK
Dünyagündemi

__________________
Çevirimiçi durumu