[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #23297  03-05-2011 12:36 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 37
Facebook'ta Paylaş
KONUŞMA HALKASI TEKNİĞİ

Konuşma halkası, öğrencilerin görüş farklılıklarını görmesine ve farklı görüşlere saygı davranışını geliştirmeye yarayan bir yöntemdir. Bu yöntemin bir amacıda, sınıf içinde güven ve saygı atmosferi oluşturmak, öğrenciler arasında ilişkileri ve iletişimi geliştirmektir. Konuşma halkası bir öykü, bir canlandırma, bir olay-resim v.b. bir durumla ilgili yapılır. Önce öykü anlatılır. Okunur, canlandırma izlenir ya da olay açıklanır. Konuşma halkası yönteminde katılımcılar kendilerini bir olayda, öyküde yer alan birinin yerine de koyarak düşündükleri için empati yetilerinin gelişmesi sözkonusudur. Katılımcı sonucunda duygularla düşünceleri ayırt etmeyi öğrenir.

Uygulanması :

-Öğrenciler U şeklinde ya da yarım daire şeklinde oturtulur.
-Uyulacak kurallar tahtaya yazılır.
-Bir olay, öykü ya da masal anlatılır film, resim dizisi verilir ya da canlandırma yapılır. ya da öğretmen tartışılacak konuyu açıklar.
-Kullanılan materyal ile ilgili sorular (sizce ne hissetmiştir ? sizce ne düşünmüştür ? Siz ne hissettiniz ? v.b. yöneltilir, katılımcılar olay ya da öyküdeki birinin yerine geçerek düşünürler ya da kendi düşüncelerini açıklarlar. Her öğrenci konuşturulur. Konuşmak istemeyen öğrenci "pas" der ve bu öğrencilere ikinci turda konuşursunuz diyerek cesaret verilir.
-Her katılımcı konuştuktan sonra kısa bir özet yapılır ve sonuca ulaşılır.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu