[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #22537  16-01-2011 13:14 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bizlerin yapması gereken basit görüntü ayarlarında kullanılan test videoları var. Bunlarda iç içe 10 tane gri tonda daire olur. Siz kontrast veya parklaklığı 0 yapar sonra yavaş yavaş attırırsınız. 9. daireden 10. dairenin belli olmaya başladığı ilk yer doğru ayar noktasıdır. Tabiki hiçbir zaman sihirli şekilde her vye uyacak ayar olmaz , çünkü yayın kaynakları ve tv panelleri standart ve aynı değil. Paralı yayın paketleri bile 2-3 tane uydu alıcısı kullandıkları için bunlarda bile aynı değerler işe yaramaz ama yinede bazı değerlerin yanlış ve doğru ayarları vardır.

Ayarlarınızı :

Modu : Standart <<<daha gerçek renk tonunda görüntü verir , Dinamik modda tv izlenmez !
Arka ışık : 6-8 <<<<6 değeri çoğu durumda yeterlidir. Fazlası gözünüze zarar verir. 10 üzerinden verilmiş değerdir. Eğer maksimum ayarınız daha fazla ise kendiniz değişiklik yapın.
Kontrast : 80-90 <<< Bu aradaki ayarları test sonucu söylemiştim
Parlaklık : 40-50<<< Çok arttırırsanız açılı bakınca sonuç daha da kötü olur. Yandan bakınca ekran daha fazla rahatsız edecek şekilde gri oluyor.
Netlik : 0-20<<<<<Çok yüksek yaparsanız çok daha kötü oluyor. İnsanların yüzünde ve elbiselerinde titreme görürsünüz.
Renk : 40-50 <<<<<Bu aranın üstüne çıkarsanız insanların ten rengi turuncu olur. Eğer böyle olması size garip gelmiyorsa sorun yok ama yanlış ayardır.
Ton (G/R) : Y50/K50 <<<< Eğer tvden aldığınız renk herhangi bir tona kaymışsa bunu ayarlayarak düzeltebilirsiniz. G yeşili , R kırmızıyı ifade ediyor.

Gelişmiş ayarlar

Siyah tonu : Kapalı <<<<<açık tutarsanız tv siyah tonlarının hepsini siyah gösterir bu ise pastel bir siyah verir ve detay kaybına yol açar.
D. Kontrast : Kapalı <<<<< yukarıda kontrastı ayarladık , abartılı ve gerçek dışı görüntü almamak için kapalı tutun
Gamma : -1 0 +1 gibi ayaralara bakarak daha doğru rengi yakalamaya çalışın.
Renk Alanı : Auto <<<< daha gerçek renk veriyor.
Beyaz dengesi : Tümü 25 <<<< eğer renk tonlarında aşırılık yoksa değiştirmeye gerek yok
Kenar geliştirme : Kapalı <<<<genelde kapalı durumda daha iyi sonuç veriyor
Mpeg gürültü -parazit vs. azaltma <<<kapalı durumunda kalması daha iyi

Uydu alıcının ayaralarından RGB veya CVBS skart çıkışını aktif edip hangisinde daha iyi görüntü aldığınıza bakabilirsiniz . Ayrıca tvnin farklı scart girişlerini yani AV ve RGB girişlerinden hangisinde daha iyi sonuç aldığınıza bakabilirsiniz. Yayın kaynağından veya cihazdan dolayı sorun çıkaranları tabiki kendinize göre değiştirebilirsiniz.

Maçlarda futbol sahasının çim rengi ayaç yeşili oluyor fakat normalde çim sarı-yeşil bir renktedir. Bunu bir ölçüde gerçeğe yakın ayarlamak için beyaz dengesine girip :

Abartılı Ayar :
Kırmızı : 30
Yeşil : 20
Mavi : 22 yapın. Yeşil tonunu bu değerlerde oynayarak gerçeğe yakınlaştırın.

Normal Ayar:
Kırmızı : 28
Yeşil: 22
Mavi : 23 gibi değerleri deneyebilirsiniz.

bu ayarın tek sıkıntısı yeşil rengi düzelirken sarı rengi biraz ton olrak bozuluyor ve beyaz zemin çok hafif kırmızıya kaçıyor. Maçtan sonra eski değerlere alabilirsiniz.

Tvnizin ayarlarını aşağıdaki linkteki videoyu indirerek kendi panelize göre yapabilirsiniz. Bu videoları sadece usbden oynatarak değil aynı zamanda bilgisayardan da oynatarak tvyi ayarlarsanız kendi panelize uygun değerleri bulabilirsiniz. Ayar yapmadan önce tvyi 5-10 açık tutun ki arka lambaları tam ısınıp doğru renk versin.

http://www.demo-world.eu/trailers/red.....e_up.part1.rar
http://www.demo-world.eu/trailers/red.....e_up.part2.rar

Rar dosyasından çıkartınca filmin uzantısını m2ts den ts ye değiştirin.

Kolay gelsin

Not: DonanımHaber Forumundan ender123'den alıntıdır.




32c650, 32c651, 32c652, 32c653, 40c650, 40c651, 40c652, 40c653, 42c651, 42c652, 42c653 Görünyü Ayarları, Gelişmiş Ayarlar, samsung c650 ayarları

Bu mesaj ahmet tarafından düzenlendi (18-01-2011 16:33 GMT+2 saat, ago)
__________________
Çevirimiçi durumu