[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #21569  02-08-2010 13:03 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Kömür Limanına Nasıl Gidilir ?



Gelibolu'dan Eceabat yönünde 1 km. gidildikten sonra sağa sapılarak FINDIKLI KÖYÜ tabelası takip edilir. 12 km. sonra karşınıza köy çıkar. Köy girişindeki Kömür limanı tabelasını takip ederek yaklaşık 6 km. sonra limana varıyorsunuz.Yolun büyük bir bölümü orman olup,yolculuk orman içinden seyir eder .Limanın üstüne vardığınızda sizi denizle ormanın kucaklaştığı doğa harikası bir koy, akvaryum gibi berrak bir deniz, harika bir manzara sizleri karşılar.

Dünyada kendi kendini temizleyen ender denizlerden biri olan Saros da ki kömür limanına inmeden yukarıdan denizi seyrettiğinizde taşları, büyük balıkları çıplak gözle seyredebilirsiniz. Aracınız ile kumsala kadar inebilirsiniz. Sabahları kuş sesleri dinleyerek sabah sporunuzu yapabilirsiniz.

Kömür limanı, insan eli değmemiş bakir bir koydur. Hiç bir yapılaşma yoktur. Gözlerden uzak doğal ortamda bir tatil yapmak için mutlaka burasını görmelisiniz. Buraya gelirken de hazırlık yapmalısınız. Konaklamak için çadır ve diğer ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz.

Ayrıca Gelibolu'da ki otellerde konaklayıp günü birlik olarak ta gelebilirsiniz.



Günlük gıdalarınızı fındıklı köyünden temin edebilirsiniz. Limanda dağlardan gelen buz gibi doğal kaynak suları sahile kadar inmektedir.

Kömür limanı sağ tarafında mağara denilen kayaların altında akvaryum gibi bir deniz, solunda ise bazılarının hamile bir kadına benzettiği kel tepe bulunmaktadır. Sağ taraftaki bölüm ise Cem Yılmaz'ın siluetini andırıyor. Son yıllarda özellikle dalış sporlarına meraklı kişilerin akınına uğramaktadır. Olta balıkçılığı için uygun kayalıklar mevcut olup zengin balık yatakları vardır.Akşamları gün batımını seyretmek, denizle güneşin kucaklaştığını görmek insana ayrı bir zevk vermektedir Deniz içinde 150 metre boyunca uzanan taşlardan oluşan bir duvar ve Bu duvarın etrafında yaşayan bir çok deniz canlısı vardır. Su altı fotoğrafçıları için mükemmel bir yerdir. Saros'da olta ile balık avlamak ve gezmek için sahilde bulunan balıkçı sandallarını kiralayabilirsiniz. SARDALYA balığı'nın ızgarasını yemenizi tavsiye edebiliriz. Halk arasında ismine "boklu kebap" ta denir. SARDALYA ızgarası (boklu kebap) denizden çıktığı gibi ızgaranın üzerine konur ve gözleri beyazlaşıncaya kadar pişirilir.

[img]http://www.gezginrehberi.com/uploads/mx3man/128337440065468750_wide.JPG[/img]

Doğal ortamı sevenler, doğada kendi kendine yeterim diyenler, bakir bir ortamda kendinle baş başa kalarak modern çağın sıkıcılığını bir an olsun unutmak isteyenler; işte size bir alternatif olarak KÖMÜR LİMANI sizleri bekliyor.



Dönüş yolunda sevdiklerinize ve kendinize TAZE BALIK, KÖY EKMEĞİ, SEBZE, MEYVE ve özellikle KURU FASULYE götürebilirsiniz.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu