[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #21490  01-08-2010 15:34 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
Japonya Gelinleri

Japonlar, mutluluğu ve yeni bir başlangıcı simgeleyen kenarları kırmızı şeritli beyaz ipek gelinlik giymeyi tercih ediyor. Bazı yörelerde gümüş, altın, kırmızı ve beyaz ortak olarak kullanılıyor.

Kore Gelinleri

Ihlamur yaprağı renginde hazırlanan gelinlikler, cenneti simgeleyen kırmızı benekler, çiçek ve kelebeklerle süsleniyor. Çivit maivisi dünyayı, sarı insanlığı simgeliyor. Gelinler ellerine saygı işareti olarak beyaz eldiven giyerler.

Çin Gelinleri

Çin'de kırmızının mutluluk ve şans getirdiğine inanılıyor. Bu nedenle geleneksel gelinlikler de kırmızı giyiliyor.

İspanya Gelinleri

İspanya'da Roman Katolik gelinleri eşlerine ölene kadar bağlı olacaklarını göstermek için dantelli siyah elbise giyiyorlar.

Hindistan Gelinleri

Altın işlemeli beyaz ipekten hazırlanan gelinlikler tercih ediliyor. Bölgelere göre gelinlikler kırmızı ipek, kırmızı şeritler ya da sarı, yeşil ve beyaz kombinasyonundan da hazırlanıyor.ne giyerler

Afrika Gelinleri

Afrika'da gelinler yaşadıkları köylerdeki kabile geleneklerine uygun gelinlik giyiyorlar.

İsrail Gelinleri ve damatları

Yahudi geleneğinde, saflık ve berraklığı simgeleyen beyaz ile mistik güçleri olduğuna inanılan mavi tercih ediliyor. Damat kipa takıyor.

Amerika Gelinleri

Amerikalılar beyaz gelinliğin geleneksel olduğuna inanmazlar. Özgürlük savaşları sırasında bazı gelinler özgürlüğü simgelediği için kırmızı, bazıları da cesaret ve onuru simgelediği için mor renkli gelinlik giymişler.

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu