Yazar | Mesaj #21450 31-07-2010 08:40 GMT+2 saat | |||||||
|
Tecrübe Puanı.: 100% |
Ruh Hali: Neutral
![]() |
Mesaj 5381 |
Şehir: Huzuristan |
Ülke: ![]() |
Meslek: Webmaster |
Yaş: 35 |
Piruhi Nedir? Tarifi Yapılışı

Piruhi Osmanlı Mantısı'dır.
PİRUHİ (OSMANLI)
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı pulbiber
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun. Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.

Piruhi Osmanlı Mantısı'dır.
PİRUHİ (OSMANLI)
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı pulbiber
İç malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun. Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.
Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!



Yazar | Mesaj #21451 31-07-2010 13:10 GMT+2 saat | |||||||
|
Tecrübe Puanı.: 96% |
Ruh Hali: Neþeli
![]() |
Mesaj 4213 |
Şehir: istanbul |
Ülke: ![]() |
Meslek: gecelerin adamı :)) |
Yaş: 37 |
çok ilginçmiş ama güzel olsa gerek

