Ancak Ming adı verilen bu deniz canlısı 2006 yılında 507 yaşındayken öldü. Ming 2006 yılında Atlas Okyanusu’nun İzlanda’ya yakın bölümlerinde İngiliz araştırmacılar tarafından bulunmuştu. Ancak standart uygulamada olduğu gibi geminin dondurucusuna koyulduğunda öldü.
Bu canlıların yaşam sürelerinin çok uzun olmasının sırrı hücrelerinde saklı. Hücresel membranların yapısındaki yağların yükseltgenmesi sonucu açığa çıkan zararlı kimyasal maddelerin, hücrelerin yaşlanmasını hızlandırdığı düşünülüyor. Arctica islandica’da ve uzun ömürlü başka canlılarda ise hücrelerin yaşlanmasından sorumlu olan kimyasal maddelerin açığa çıktığı bu süreç daha yavaş gerçekleşiyor. Bu canlıların uzun süre yaşamalarının metabolizmalarının yavaş olmasıyla ilişkili olabileceği de düşünülüyor.
Aslında en ilkel hayvan türü olarak kabul edilen sünger teknik olarak en uzun yaşayan hayvan. Bazı sünger türlerinin 15 bin yıl yaşayabileceği düşünülüyor. Süngerler çok hücreli organizmalar olmalarına rağmen bildiğimiz anlamda dokuları, organları ve kas hücresi, sinir hücresi gibi gibi özelleşmiş hücreleri yok.
Bilim ve Teknik - Tuba Sarıgül
NetGSM, Türkiye merkezli yerli bir mobil iletişim ve mesajlaşma hizmeti sağlayıcısıdır. Türkiye'nin 4. GSM operatörü…
Sıradan bi gece isimli parça ile Spotify gibi sitelerde viral listelere girmeyi başaran ve merak…
Gam isimli parçası ile duyulan ve Spotify viral listede birince olmayı başaran ve merak edilen…
Kung Fu, Sokak çocukları gibi parçalarıyla viral listelerde ilk sıraları bulan ve merak edilen isimlerden…
Cumali isimli parçası ile Spotify viral listenin 1. sırasına gelen ve merak edilen isimlerden biri…
YouTube Abone Satın Alabileceğiniz En İyi 5 Site (2024) YouTube’da kanalınızı büyütmek ve videolarınızın daha…