Arzu Zorer Üzan Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Heybeler Bellerde Balığ Tendirde” türküsünün solisti Arzu Zorer Üzan kimdir ? İşte hakkında tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

arzu zorer uzan kimdir nereli kac yasinda 2

Müzik öğretmeni Arzu Zorer Üzan’ın 41 yıl önce seslendirdiği “Heybeller Bellerde” adlı Van türküsünün videosu yayımlandığında büyük bir ilgiyle karşılaştı. Sosyal medyada hızla yayılarak popülerleşen bu türkü, birçok kişi tarafından paylaşıldı. Üzan, bu ilgiden çok duygulandığını ifade ederek, türkünün yeni bir versiyonunun çok yakında dinleyicilerle buluşacağını belirtti. Arzu Zorer Üzan nereli ? aslen Van’lıdır. Van’da yaşamaktadır.

1984 yılında Van’da ilkokul öğrencisiyken TRT ekranlarında yayınlanan bir programda “Heybeller Bellerde” adlı Van türküsünü seslendiren Arzu Zorer Üzan’ın o dönemdeki performansına ait video, 41 yıl sonra ortaya çıkınca sosyal medyada büyük ilgi gördü. Video hızla yayıldı ve birçok kişi tarafından paylaşıldı.

Şu anda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapan Üzan, daha önce TEV İfakat Yavuz Ortaokulu’nda müzik öğretmeni olarak çalışıyordu. Üzan, yalnızca Türkiye’den değil, yurt dışından da binlerce mesaj aldığını belirterek, “Bu görüntüler, 1984 yılında ilkokul yıllarımda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği bir koro etkinliğinde kaydedilmişti. Türkünün bestecisi Mehmet Kürşat. TRT’de Van şivesiyle söylediğim bu türkü, yıllar sonra bu kadar ilgi görüp, paylaşılarak beğenilmesi beni çok mutlu etti,” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir