Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmezi haline geldi. Kişilerle iletişim kurmak için, sosyalleşme için, bankacılık işlemleri için veya diğer tüm internet ihtiyaçlarında akıllı telefonlar bize yetmektedir. Artık telefonla birçok işlem yapılabiliyor. Kişisel bilgisayarların önemi azalıyor ve akıllı telefonlar tüm ihtiyacımızı karşılıyor.
Akıllı telefonların gelişmesi sürekli devam ediyor. Fakat şarj problemi de bu gelişmeye ters orantılı olarak artıyor. 3G kullanımı, uygulamaların kullanımı ve sürekli kullanım halinde olmasından dolayı telefonumuzu yarım gün kullanabiliyoruz. Şarj sorunuyla birlikte sürekli telefonumuzu şarj etme ihtiyacı doğuyor. Eskilerde telefonlar tek şarjla 3-4 gün kullanılabilmekteydi. Bu gelişme maalesef ki pilleri geliştirmedi.
Gün içinde telefonumuzun şarjı bittiğinde deliye dönüyoruz. Şarj bittikten sonra şarj etme problemi ortaya çıkıyor. Çoğu zaman bulunduğumuz mekanda elektrik bulamıyoruz. Şarj aletlerini sürekli olarak yanımızda bulunmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca telefonlar 2 ile 3 saatt arası sürelerde şarj oluyor. Bu sürede telefonu biryere bırakamıyoruz ve telefonun başında bağlanıp kalıyoruz.
Akıllı telefonların şarj probleminin çözüme kavuşması gerekiyor. Gelecek yıllarda pil teknolojisi üzerine çok büyük yenilikler olacağını düşünüyoruz. Pillerin gelişmesiyle ilgili birçok haber oluyor fakat bunların kullanımı maalesef ki görülemiyor.